torstai 27. helmikuuta 2014

Punajuuri- Bataattipyttipannu

Morjens!

Tähän väliin pikainen päivitys eilispäivän lounaalta. 

Pyttipannu on kaikkien eines-/jämä-/grilliruokien esikuva. Perinteinen versiohan koostuu lenkkimakkarasta, perunasta ja sipulista. Kaikki vaan paloiksi/kuutioiksi ja pannun kautta lautaselle (perunat kandee toki keittää ennen paistamista). Perinteinen version on toki hyvää (ei niin terveellistä), mutta tämä versio on parempaa (todella terveellistä). 

Sekä bataatti että punajuuri vaativat myös kumpainenkin sen verran aikaa kypsyäkseen, että pelkästään pannulla ei tätäkään valmisteta. Ensimmäinen vaihtoehto olisi keitellä bataatti ja punajuuri kypsiksi, pilkkoa paloiksi ja paistaa pannulla rapsakaksi. Tai sitten voi tehdä niin kuin minä tein tällä kertaa, eli kaikki raakana paloiksi, pellille, öljyt pintaan ja uuniin.

 Punajuuri-Bataattipydäri: 1 Eetu

  • 100g punajuuri
  • 200g bataatti
  • 1 sipuli
  • 150g keittokinkkua/ jauhelihaa/ kanaa
  • 1 muna
  • suolaa ja pippuria
Pilkoin bataatin, punajuuren ja sipulin pieniksi lohkoiksi, punajuuren hieman muita pienemmiksi, sillä se kypsyy hitaammin. Heitin kaikki edellämainitut leivinpaperilla vuoratulle pellille ja lorautin päälle oliiviöljyä. Vielä mausteet pintaan ja koko komeus uuniin 225 asteeseen 35-45 minuutiksi. Paistoajan puolessa välissä voit heittää valitsemasi kypsän lihan kasvisten joukkoon ja samalla sekoitella koko satsin ympäriämpäri. Viimeinen silaus on tietysti kananmunan paisto, keltuainen ehjäksi jättäen, valmiin annoksen päälle.



Itse lisäsin tuohon annokseen vielä erikseen paistetut jauhelihat päälle ja nautin luomuketsupin kanssa. Punajuuri on muuten kypsänä yllättävän maukasta ja kaiken hyvän lisäksi siinä on paljon hivenaineita, muun muassa rautaa.

Nyt jatkan tiskihommien pariin, uudessa kodissa ei siis vielä tiskikonetta, ja sitten asetun sohvalle vahtaamaan telkkaria hetkeksi ennen nukkumaan menoa.

Palaillaanhan taas kohtsillään!

4 kommenttia:

  1. Kuulosta tosi hyvälle!! Luomuketsuppia en ookkan maistanu, onko maussa paljon eroa tavalliseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää olikin! :) Eipä miun mielestä noitten ketsuppien mauissa niin eroa huomaa. Tulee vaan yleensä ostettua tuota Pirkan luomuista, ko on melkein saman hintaista kuin tavallinen :)..

      Poista
  2. Namnam! Harrastan vähän samaa, tosin mun pyttipannuun uppoaa usein parsakaalia, porkkanaa ja perunaa, joskus bataattia, plus jotain jämäleikkeleitä kaapista. Meikeläiseltä kun ei toi protskun sisäänotto kananmunalla onnistu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam indeed! Tota voi tottatosiaan varioida miten tykkää ja pydäri on kaikkien jämäruokien kuningas! Kaikkee vaan mitä kaapista löytyy pannulle ja sekasin:). Vieläpä ko kaapin sisältö pääasiassa koostuu kasviksista, juureksista ja lihatuotteista, ei tästä kauhian epätervettäkään voi tulla..
      Ja kiitokset kommentista!

      Poista