tiistai 25. helmikuuta 2014

Puoli kiloa päivässä osa 2: kesäkurpitsapasta

Heissulivei!

Tähän väliin jatketaan taas juttusarjaa siitä, kuinka ujuttaa helposti puoli kiloa kasviksia päivittäiseen ruokavalioonsa. Edellisessä osassa jutskattiin enempi lisukkeenomaisesta "ruokalajista", mutta tällä kertaa tavoitteena olisikin hukata ne vihannekset ihan sinne pääruoan joukkoon..

Otsikko antaa hieman vääristyneen kuvan. Tarkoituksenani ei ole "reseptoida" tähän sitä kaikkien karppaajien tuntemaa kesäkurpitsapastaa, jossa k.kurpitsasta siis suikaloidaan spagettia/pastaa ja käytetään kokonaan makaronin korvikkeena. Hieman sama idea minullakin tosin on..

Kesäkurpitsa, zucchini, muistuttaa kuin muistuttaakin kypsennettynä rakenteeltaan jotakuinkin pastaa (varsinkin, jos on vähän vinoutunut makuaisti, kuten allekirjoittaneella). Tästä johtuen sillä on helppo jatkaa pastan osuutta makaroniruoissa ja näin ollen myös lisätä kasviksia ruokavalioonsa. Kääntöpuolena tällä on tietysti se, että ruoan energia-/hiilihydraattipitoisuus laskee. Lieneekö tämä sitten hyvä vai huono asia..

Tämän päivän lounas olikin perinteistä makaronisotkua, jota jatkoin kesäkurpitsalla:

Makaronisotku feat. Zucchini: 1 Eetu/2 Monaa

  • 150g paistijauhelihaa
  • 50g herkkusieni
  • 1 sipuli
  • 150g kesäkurpitsaa
  • 50g täysjyväpastaa (spirali)
  • suola
  • pippuri
  • valkosipulijauhe
  • worchestersoosi
Ensimmäiseksi laitoin pastan kiehumaan reilusti suolattuun veteen. Seuraavaksi herkkusieni ja kurpitsa sopivan kokoisiksi paloiksi ja kuivalle pannulle sekä pannu lämpiämään. Suolaa pari ripausta perään nesteen irrottamiseksi. Itse oli kypsentänyt jauhelihan pannulla ja käytin kasvisten paistamiseen niistä irronnutta rasvaa. Vaihtoehtoisesti pannun kuumennuttua ja enimpien nesteiden haihduttua, voit tietysti lisätä hieman valitsemaasi paistorasvaa pannulle ennen pilkotun sipulin lisäämistä. Hauduttelua, kunnes kasvikset ovat pehmenneet ja ottaneet väriä. Loppusuoralla lisäsin pannulle kypsennetyn jauhelihan ja maustoin koko sotkun. Valutin kypsän pastan ja lisäsin senkin vielä hetkeksi pannulle muiden ainesten joukkoon imemään makuja. Sit ei muuta ko ääntä kohti! (Lautasen kautta tietysti..)

Semmonen juttu tällä kertaa. Vapaa päivät senkuin jatkuu, mitä nyt huomenissa käväisen heti aamusta koululla kääntymässä. Muutamia postaus toiveitakin on tullut, suuri kiitos niistä, joten voisinpas yrittää ensimmäisiä piakkoin toteutella.

Palaillaan!

4 kommenttia:

  1. Hei onpas kivan oloinen ohje, täytyy testata vielä tällä viikolla :) Mukavaa loppuviikkoa sinne sulle ja Monalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Testaa ihmeessä ja kertoile sit maistusko:).. Ja kiitokset samoin sinneppäin, kerron Vaimokkeellekkin terveiset!

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Hyvä! Mutkaton olen minäkin niin mitäpä sitä muuta voi odottaa :)..

      Poista